طرز تهیه پامادور پِلا، پلو مخلوطی ساده و خوشمزه

استان گیلان، بهشت تنوع غذایی ایران، با فرهنگ غنی و نعمتهای طبیعی فراوان، مهد غذاهای لذیذ و مقوی است. تا جایی که چند سال پیش، شهر رشت به دلیل اصالت و گوناگونی غذاهایش، به عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو ثبت جهانی شد. یکی از هنرهای آشپزی مردم گیلان، خلق غذاهای بسیار خوشمزه و متنوع بدون نیاز به گوشت و مرغ است. در این مطلب، شما را با دستور پخت یکی از پرطرفدارترین پلوهای مخلوط گیلانی آشنا میکنیم.
آشنایی با پامادور پِلا
«دمپختک گیلانی» که در زبان محلی با نام پامادور پِلا شناخته میشود، یک پلو مخلوط شمالی بسیار لذیذ با ترکیباتی ساده است. واژه «پامادور» در زبان گیلکی به معنای گوجه فرنگی است که ماده اصلی این غذای خوشرنگ و بو محسوب میشود. اگر به دنبال یک غذای ساده، خوشمزه و بدون گوشت یا مرغ هستید، این دستور پخت مخصوص شماست.
مواد لازم برای پخت پامادور پِلا
برای تهیه این غذای سنتی، مواد زیر مورد نیاز است:
برنج: ۴ پیمانه
گوجه فرنگی: ۱ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه پامادور پِلا (مرحله به مرحله)
آمادهسازی مواد اولیه و مایه گوجهای
خیس کردن برنج: ابتدا برنج را با کمی نمک خیس کرده و به مدت ۲ تا ۳ ساعت کنار بگذارید.
سرخ کردن سیب زمینی: سیبزمینیها را پوست بگیرید، به صورت نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
تفت دادن پیاز و سیر: پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید.
افزودن گوجه و رب: گوجه فرنگیهای پوستگرفته و خردشده را به پیاز و سیر اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی به همراه نمک و فلفل را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید.
پخت مایه گوجهای: در نهایت، سیب زمینیهای سرخ شده را اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید. حدود نیم ساعت زمان دهید تا آب گوجه کشیده شود و مواد به اصطلاح به روغن بیفتند.
دم کردن پلو
آبکش کردن برنج: برنج خیسخورده را آبکش کنید.
چینش پلو: ته قابلمه، تهدیگ مورد نظر خود را قرار دهید. ابتدا نیمی از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید.
اضافه کردن مواد: مایه گوجهای آماده شده را در وسط برنج بریزید. سپس بقیه برنج آبکش شده را روی مایه گوجهای بریزید.
دم گذاشتن: کمی زعفران دمکرده روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید. حرارت را کم کنید و حدود ۴۵ دقیقه زمان دهید تا پلو کاملاً دم بکشد.
سرو غذا
پامادور پلای خوشمزه شما آماده است! قبل از کشیدن در ظرف سرو، حتماً پلو را به خوبی هم بزنید تا مواد گوجهای و برنج کاملاً مخلوط شوند.
نظر شما